NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 29 januari 2016 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen N. (Neelie) Kroes i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Vandaag zijn in Genève de vredesbesprekingen over de situatie in Syrië begonnen. VN gezant Staffan de Mistura moet de onderhandeling in goede banen leiden; en hele onderneming. Hoe pak je dat eigenlijk aan, deze vredesbespreking? We vragen het Robert van de Roer, kenner van de diplomatieke wereld.

Het is vrijdagavond, tijd voor het wekelijks gesprek met de minister-president.

4,5 miljoen notariële akten, opgemaakt in Amsterdam tussen 1578 en 1915 en bij elkaar zo'n 3,5 kilometer lang, zitten er in het Archief van de Amsterdamse Notarissen. En daar zit een schat aan historische informatie in, die we alleen nog lang niet kennen. Toch wordt het archief voorgedragen voor een plaats op het Memory of the World-register van Unesco. We gaan erover praten met Pauline van der Heuvel en Ellen Fleurbaay van het Stadsarchief Amsterdam, waar het notarieel archief ligt.

We zijn op weg naar de finale van de Turing Gedichten Wedstrijd op 3 februari, volgende week woensdag. Ruim 10.000 gedichten zijn voor deze wedstrijd anoniem ingezonden. Voorzitter van de jury is de Dichter des Vaderlands Anne Vegter.Alle Oog-presentatoren kozen uit de top honderd van de jury hun favoriete gedicht.

Morgen bezoekt Rutte samen met Neelie Kroes Silicon Valley. Het gebied in Californië waar de technologiebedrijven van de wereld zitten. En zij niet alleen; de Nederlanders Sanne Manders en Bastiaan Janmaat zitten er ook met hun bedrijf. We spreken ze vanavond in de uitzending.


1.

Meer over...