Werkbezoek bij de AM groep in Hoofddorp

Met dank overgenomen van Ch.N.A. (Chantal) Nijkerken-de Haan i, gepubliceerd op maandag 25 januari 2016, 2:22.

Op maandag 25 januari was ik op uitnodiging van wethouder Marvin Polak, gemeente Uithoorn, voor een werkbezoek bij de AM groep. Deze uitnodiging kwam naar aanleiding van een ontmoeting en gesprek over de kansen van de participatiewet bij het bestuurderscongres van de VVD. Het is altijd goed om met bestuurders van gemeenten te sparren over de gedecentraliseerde wet, maar zeker ook om op locatie te zien hoe uitvoering gegeven wordt aan de wet.

Om 11:00 werd ik verwacht bij de AM groep in Hoofddorp waar ik een ontmoeting had met directeur Anton van den Hoed, wethouder Ap Reinders van de gemeente Haarlemmermeer en natuurlijk Marvin. De AM groep is een SW-bedrijf dat voor de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt en zo veel mogelijk aan het werk laat gaan bij reguliere werkgevers. Centraal in hun aanpak is de focus op door- en uitstroom. Voor iedere werknemer wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt en wordt gekeken naar wat iemand wél kan in plaats van alleen naar beperkingen te kijken. De AM groep is vol in transitie om ook in de toekomst partner te kunnen zijn van de aangesloten gemeenten.

Die middag ben ik ook naar een van de klanten van de AM groep gegaan, het familiebedrijf Lamme Textielbeheer. Dit bedrijf reinigt het textiel van onder andere KLM en Delta Airlines. Veel werk met drukke tijdschema’s. Er werken ongeveer 50 mensen van de AM groep op detacheringsbasis en het was mooi om te zien dat alle medewerkers stuk voor stuk als vol en gelijkwaardig worden gezien. Geen hokjes, geen vooroordelen maar gewoon onderdeel van het team dat naast mensen van de AM groep ook bestaat uit mensen met een vast dienstverband en daarnaast uitzendkrachten als flexibele schil. De directie kent alle medewerkers bij naam en andersom kon je goed merken dat de medewerkers trots zijn op hun werk en hun werkgever. Er was volop tijd om met de medewerkers in gesprek te zijn en dat maakt deze werkbezoeken zo waardevol.

Het zijn fantastische voorbeelden van de kracht van de Participatiewet. Geen stickers op mensen en al helemaal geen hokjes. Iedereen moet gewoon naar vermogen mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Het enthousiasme van de werknemers die ik sprak motiveert mij om mij elke dag in te zetten voor een samenleving waarin iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Want werk is zo veel meer dan een inkomen.