ARTIKEL 'Kamerlid Straus bezoekt 'excellent' Metameer', De Maas Driehoek

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op dinsdag 26 januari 2016.

STEVENSBEEK | Tweede Kamerlid Karin Straus (VVD) was vorige week op werkbezoek bij Metameer. Ze bracht een bezoek aan de sector havo/vwo in Stevensbeek die het nieuwe onderwijsconcept persoonlijk leren heeft ingevoerd. "Het is een voorbeeld voor andere scholen hoe het onderwijs van de toekomst eruit kan zien. Onderwijs2032 in de praktijk én het predicaat excellent: chapeau!", twitterde ze.

De woordvoerder onderwijs van de VVD viel met de neus in de boter. Op de dag van haar werkbezoek werd bekendgemaakt dat Metameer is uitgeroepen tot excellente school. Iedereen was in feeststemming. Straus was verrast toen ze hoorde dat de school pas vorig jaar met een klein aantal docenten is gestart met de nieuwe ontwikkelingen voor persoonlijk leren. En dat het nu al zo goed gaat. Binnenkort komt de commissie Onderwijs2032 met haar advies over het onderwijs van de toekomst, Metameer loopt hier met haar persoonlijk leren al op vooruit. De wijze waarop het docententeam de ouders bij dit proces heeft betrokken vond Karin Straus bijzonder.

Onderwijs2032 in praktijk Karin Straus nam ook een kijkje in de les 'Mathematics' en in het open leercentrum van tweetalig onderwijs. Het Kamerlid nodigde Metameer uit zich aan te melden voor de pilot Regelluwe scholen, die excellent presterende scholen extra ruimte wil geven om te experimenteren met het onderwijs van de toekomst. Ze onderstreepte daarnaast dat bij persoonlijk leren uiteindelijk ook diploma's op maat voor leerlingen horen, een wens van de VVD. "Dit is een fijne school, waar alles goed geregeld is. Veel scholen willen aan de slag met Onderwijs2032, maar jullie brengen het al daadwerkelijk in de praktijk. Draag dit uit aan anderen," is haar devies.

BRON: Kliknieuws