NOS-Met Het Oog Op Morgen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 30 maart 2020
kalender

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 20 januari 2016 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen H. (Hubert) Smeets, G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Goed nieuws uit Libië, het land waar anarchie heerst sinds de val van Khadaffi. Er lijkt eindelijk een eenheidsregering te komen, met hulp van de VN. Ook Nederland speelt daar een rol in. De vraag is of deze eenheidsregering voldoende gezag zal hebben om de orde terug te brengen in het land én de opkomst van IS te stuiten. Een gesprek met de Nederlandse ambassadeur voor Libië, Hans Sandee.

Zo'n tien jaar geleden werd de voormalige Russische geheim agent Alexandr Litvinenko in London vermoord. Een flinke dosis radioactief materiaal in een kopje groene thee werd hem fataal. Wie vermoordde Litvinenko? Mogelijk komt morgen het antwoord op die vraag, want dan publiceert een speciale Britse onderzoekscommissie haar eindrapport naar de moord. Een vooruitblik met correspondent Tim de Wit en Hubert Smeets, Ruslandkenner van NRC-Handelsblad.

Vanaf morgen draait de film The Big Short in de bioscopen. De film gaat over hoe één man al ver van tevoren de financiële crisis voorzag. En daar gigantisch van profiteerde. Een bijzondere man, deze Michael Burry. Naar eigen zeggen heeft hij het syndroom van Asperger. We schetsen zijn portret met financieel journalist Peter de Waard van de Volkskrant en met Richelle de Deugd van Hobega, een bureau dat mensen begeleid die hoogbegaafd zijn.

En zo werd er vanavond een nieuw soort motie in de politiek geboren. De motie van toezicht. Of van curatele. Hij was gericht aan minister Van der Steur, in het debat over de kwestie Maat. Verslaggever Wilma Borgman over opnieuw een moeilijk debat voor minister Ard van der Steur van veiligheid en justitie.


1.

Meer over...