Vacature politiek medewerker D66 Europees Parlement

Met dank overgenomen van G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2016.

D66-Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy is op zoek naar een politiek medewerker om zijn team te komen versterken binnen de D66-delegatie in het Europees Parlement. De D66 delegatie bestaat uit vier Europarlementariërs. Zij worden ondersteund door diverse medewerkers in het hart van de Europese politiek.

Inhoud van de functie

Je komt te werken in het team dat Gerben Jan Gerbrandy ondersteunt. Het werk is veelzijdig en vergt politiek inzicht, analytisch vermogen, flexibiliteit en organisatorische kwaliteiten. De exacte portefeuille van de functie zal nader worden bepaald, maar je zult vooral werkzaam zijn op onderwerpen die spelen in de parlementaire commissie voor milieu, voedselveiligheid en volksgezondheid en de commissie voor industrie, onderzoek en energie. Je volgt de ontwikkelingen op deze beleidsterreinen op de voet en ondersteunt het parlementaire werk onder meer door de inbreng in deze commissies voor te bereiden. Daarnaast onderhoud je contacten met stakeholders binnen en buiten het Europees Parlement en ben je in staat om informatie in een politieke context te plaatsen.

Naar wie zijn we op zoek?

Wij zoeken voor deze functie iemand met een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring op de beleidsterreinen van milieu en energie en een goed begrip van Europees beleid en besluitvormingsprocessen. Je beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels en hebt uiteraard affiniteit met het D66-gedachtengoed. Verder is van belang dat je een stevige persoonlijkheid hebt en bij voorkeur al ervaring hebt opgedaan in een internationale omgeving. Je bent initiatiefrijk, stressbestendig, proactief en resultaatgericht. De standplaats is het Europees Parlement in Brussel. De aanstelling is fulltime. De beloning is afhankelijk van de ervaring van de kandidaat en vindt plaats binnen de kaders van het Europees Parlement.

Solliciteren?

Mocht je interesse hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag voor 15 februari 2016 jouw motivatiebrief en CV per e-mail met in de header “vacature beleidsmedewerker” op het volgende adres: gerben-jan.gerbrandy@ep.europa.eu

Sollicitatiegesprekken zullen begin maart plaatsvinden waarna we zo snel mogelijk de functie willen laten starten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de medewerkers van Gerben Jan Gerbrandy op telefoonnummer +32 228 47616.