Kamerbreed- Zaterdag 23/01/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 23 januari 2016 13:08 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen J.J. (Jozias) van Aartsen i, M. (Mark) Rutte i, K. (Kees) Boonman i e.a.
organisatie AVROTROS

Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD, Den Haag)

Zaterdag is de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen te gast in Kamerbreed. Kees Boonman praat met de VVD-prominent over de toenemende spanningen in Nederland en de wereld. Van Aartsen was bijna tien jaar lang de hoogste ambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken, minister vanBuitenlandse Zaken en fractievoorzitter van de VVD.

De komst van vluchtelingen, terreurdreiging en salafistische moslims die zich roeren. Het speelt in Europa, maar ook in het klein in de gemeente Den Haag. Net als in de Tweede Kamer is ook de Haagse raad zeer verdeeld over deze onderwerpen. De PVV is in de hofstad de tweede partij,terwijl ook twee islamitische partijen vertegenwoordigd zijn. Hoe kijkt Van Aartsen tegen de polarisering in de samenleving aan?

Premier Rutte stelt dat Europa de vluchtelingencrisis binnen zes tot acht weken moet oplossen. Het Schengenverdrag (het vrij verkeer van goederen en personen) staat op het spel. Wat vindt Van Aartsen hiervan? Hoe kanEuropa volgens de oud-minister van Buitenlandse Zaken de vluchtelingenstroom verminderen? Is de internationale gemeenschap bij machte een einde te maken aan de vele oorlogen in het Midden-Oosten?

Kamerbreed, elke zaterdag na 13:00 uur op NPO Radio 1 en te zien op internet themakanaal NPO Politiek.

JW Player goes here


1.

Meer over...