WGK006672NL - wetsvoorstel
Wet register onderwijsdeelnemers
Pre-dossier

 

In het wetsvoorstel register onderwijsdeelnemers wordt de huidige, verspreide registerwetgeving gebundeld en gemoderniseerd. Het regelt de instelling van een register onderwijsdeelnemers, dat de functies vervult van vier huidige registers (het basisregister onderwijs, het register vrijstellingen en vervangende leerplicht, het meldingsregister relatief verzuim en het diplomaregister). Ook de lagere registerwetgeving zal worden gebundeld in één amvb en één ministeriële regeling, opdat een beter inzicht ontstaat in de gegevens die OCW verzamelt over onderwijsdeelnemers. Het wetsvoorstel maakt het verder mogelijk meer zaken op amvb-niveau te regelen, zodat de registerwetgeving beter kan aansluiten op ontwikkelingen op informatie-en gegevensbeschermingsgebied.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Bundeling en aanpassing van regels over de registers met betrekking tot onderwijsdeelnemers (Wet register onderwijsdeelnemers)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.