Brief inzake Beleidsregels meldplicht datalekken Autoriteit persoonsgegevens - Wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens en enige andere wetten in verband met de invoering van een meldplicht bij de doorbreking van maatregelen voor de beveiliging van persoonsgegevens alsmede uitbreiding van de bevoegdheid van het College bescherming persoonsgegevens om bij overtreding van het bepaalde bij of krachtens de Wet bescherming persoonsgegevens een bestuurlijke boete op te leggen (meldplicht datalekken en uitbreiding bestuurlijke boetebevoegdheid Cbp)

Deze brief is onder nr. E toegevoegd aan wetsvoorstel 33662 - Invoering van een meldplicht bij datalekken en uitbreiding van de boetebevoegdheid van het College bescherming persoonsgegevens i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens en enige andere wetten in verband met de invoering van een meldplicht bij de doorbreking van maatregelen voor de beveiliging van persoonsgegevens alsmede uitbreiding van de bevoegdheid van het College bescherming persoonsgegevens om bij overtreding van het bepaalde bij of krachtens de Wet bescherming persoonsgegevens een bestuurlijke boete op te leggen (meldplicht datalekken en uitbreiding bestuurlijke boetebevoegdheid Cbp); Brief inzake Beleidsregels meldplicht datalekken Autoriteit persoonsgegevens
Document­datum 14-01-2016
Publicatie­datum 14-01-2016
Nummer KST33662E
Kenmerk 33662, nr. E
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

33 662 Wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens en enige andere wetten in verband met de invoering van een meldplicht bij de doorbreking van maatregelen voor de beveiliging van persoonsgegevens alsmede uitbreiding van de bevoegdheid van het College bescherming persoonsgegevens om bij overtreding van het bepaalde bij of krachtens de Wet bescherming persoonsgegevens een bestuurlijke boete op te leggen (meldplicht datalekken en uitbreiding bestuurlijke boetebevoegdheid Cbp)

E BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 januari 2016

Tijdens de plenaire behandeling op 26 mei 2015 van wetsvoorstel 33662 inzake de meldplicht datalekken en de uitbreiding van de bestuurlijke boetebevoegdheid van het College bescherming persoonsgegevens, heeft de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie toegezegd uw Kamer te informeren over de door het College vast te stellen beleidsregels meldplicht datalekken (Handelingen I 2014/15, nr. 32, item 12, blz. 2). Met deze brief doe ik deze toezegging gestand. U treft een afschrift van de beleidsregels hierbij aan (Beleidsregels meldplicht datalekken, Stcrt. 2015, 461281).

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur

Noot 1

Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffie nr. 157246.01.


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.