Sjoerd Sjoerdsma - Diplomatie in de 21e eeuw, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 25 januari 2016 20:00 - 22:00
plaats Groningen
locatie Café de Wolthoorn, Turftorenstraat 6 Toon locatie
aanwezigen Sj.W. (Sjoerd) Sjoerdsma i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Op maandag 25 januari zal Sjoerd Sjoerdsma op bezoek komen bij de JD Groningen om te vertellen over diplomatie in de 21e eeuw. Diplomatieke normen veranderen natuurlijk altijd, maar in de laatste eeuw zijn er een paar interessante ontwikkelingen gaande. Hoe ga je bijvoorbeeld om met landen die mensenrechten schenden? Moeten we dominee of koopman zijn? En hoe ga je om met "realpolitikers", zoals Poetin vaak wordt gekarakteriseerd?

Sjoerd Sjoerdsma zal ons hier vanuit zijn ervaring en huidige functie veel over kunnen vertellen. Hij is diplomaat geweest in Kabul en bij de Palestijnse Autoriteit. Tegenwoordig zit hij voor D66 in de Tweede Kamer, en zijn portefeuille beslaat onder andere Buitenlandse Zaken en mensenrechten.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...