Symposium ‘Grenzeloze Democratie’, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 december 2015
plaats Den Haag
aanwezigen B.O. (Boris) Dittrich i, S.H. (Sophie) in 't Veld i, F. (Fatma) Koşer Kaya i e.a.
organisatie D66-delegatie Europees Parlement i

Sophie in 't Veld spreekt in Den Haag over de druk op de gemeenschappelijke Europese waarden

Het symposium ‘Grenzenloze Democratie‘ vindt plaats op woensdag 23 december aanstaande in de Groene Zaal van de Haagse sociëteit de Witte. Sophie in ‘t Veld zal terugblikken op Europese actualiteiten in 2015. Zij zal vooral aandacht besteden aan hoe de Griekse financiële crisis en de vluchtelingenstroom vanuit Syrië de Europese structuren en onze gemeenschappelijke waarden onder druk zetten. Om daarna toe te lichten hoe de Europese Liberale Fractie deze structuren wil verbeteren en democratischer wil maken. Haar voordracht begint om 17:30 uur in de Groene Zaal. De zaal is open vanaf 17uur en de deuren sluiten om 17:15.

Boris Dittrich zal als dagvoorzitter optreden en Fatma Koser Kaya wordt geïnterviewd over het politieke jaar tot dusver. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door pianiste Eline Bergmann. Dit symposium is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Kerdijk Actueel en D66 regio Buitenland. Aanmelding: U kunt zich aanmelden via: secretaris@d66buitenland.nl


1.

D66-delegatie Europees Parlement

De D66 i-delegatie in het Europees Parlement i telt één lid. De delegatie maakt deel uit van de fractie Renew Europe i, waarin ook de VVD-delegatie i vertegenwoordigd is.

De partij is sinds 1979 vertegenwoordigd in het Europees Parlement, met uitzondering van 1984 toen de partij geen zetel wist te behalen. Het hoogst behaalde resultaat van D66 bij de Europese verkiezingen is 4 zetels in 1994 en 2014.

2.

Meer over...