NOS-Met Het Oog Op Morgen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 30 maart 2020
kalender

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 15 december 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen M. (Mark) Rutte i, D.J. (Derk Jan) Eppink i, G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

De spanning loopt op in Amerika, bij de Republikeinse kandidaten die in de race zijn om presidentskandidaat te worden. Trump ligt voor, maar nu schuift ook senator Ted Cruz naar voren. Vannacht belooft het vuurwerk te worden bij het laatste tv-debat van de Republikeinen vóór de eerste voorverkiezing op 1 februari. Daar praten we over met onze verkiezings-watchers Derk Jan Eppink en Lucas Hoogduin.

De sterrenhemel is twee 'Nederlanders' rijker: twee exoplaneten zijn vernoemd naar de Zeeuwen Sacharias Janssen en Hans Lippershey, die in 1608 de basis legden voor de telescoop, met de verrekijker. Of 'een instrument omme verre te sien', zoals dat toen heette. Hoe dat precies zit, daar weet sterrenkundige Lucas Ellerbroek allen van en dat deelt hij vanavond met ons,

vandaag heeft ze de P.C. Hooft-prijs gewonnen: Astrid Roemer. De in Suriname geboren schrijfster krijgt de prijs voor haar hele oeuvre. Een gesprek over Suriname, migratie en het leven in België.

Politiek Den Haag staat een spannend debat te wachten. Premier Rutte, en ook minister Van der Steur, moeten zich verantwoorden over de Teeven-deal. Hans Andringa proeft de spanning in de Tweede Kamer..


1.

Meer over...