Prinses Beatrix bij première jubileumvoorstelling ‘Juliana, moeder van het volk’, Amsterdam

datum 19 december 2015
plaats Amsterdam
aanwezigen G.D. (Guikje) Roethof i, J.A.W.J. (John) Leerdam i, (prinses van Oranje)  i e.a.

RVD, nr. 376

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdagavond

19 december in de Stadsschouwburg in Amsterdam de première bij van de muzikale theaterlezing 'Juliana, moeder van het volk - over koningschap en emancipatie’. De voorstelling, onder regie van John Leerdam, wordt gehouden ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Stichting Julius Leeft!

Stichting Julius Leeft! brengt met de theaterlezing een ode aan Koningin Juliana voor haar menselijkheid als staatshoofd en als moeder van drie dochters. Volgens de stichting was zij destijds een rolmodel voor veel vrouwen in Nederland, de toenmalige Nederlandse Antillen en Suriname. De teksten voor de voordrachten en liedjes zijn speciaal voor deze voorstelling geschreven en worden begeleid door historische filmfragmenten. Aan de voorstelling werken onder anderen Paulette Smit, Thom Hoffman, Raymi Sambo, Kenneth Herdigein, Guikje Roethof en Roger Goudsmit.

Stichting Julius Leeft! is opgericht in 2005 met als doel de relatie van Nederland met de voormalige koloniën in de vorm van een theatervoorstelling te belichten.


1.

Meer over...