Minister Hennis naar Canada en VS

Lincoln Memorial in Washington
datum 20 november 2015 - 24 november 2015
plaats Canada, Verenigde Staten
aanwezigen J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i e.a.

Minister Hennis neemt op vrijdag 20 en zaterdag 21 november deel aan het Halifax International Security Forum (HISF) in Canada. Tijdens dit forum komen diverse ministers, militairen en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven samen om over veiligheidsvraagstukken te spreken. Zij ontmoet daar ook haar nieuwe Canadese collega, minister van Defensie Harjit Sajjan.

Aansluitend reist de minister door naar Washington in de Verenigde Staten, waar zij op het Pentagon een ontmoeting heeft met Ashton Carter, de Amerikaanse minister van Defensie. Ook bezoekt zij het F-35 Joint Program Office (JPO). Het JPO is verantwoordelijk voor het F-35 programma.

Dinsdag 24 november sluit de minister haar bezoek aan de VS af op luchtmachtbasis Edwards (Californië). Dat is de basis waar de twee Nederlandse F-35 toestellen staan die deelnemen aan de operationele testfase. Deze testfase is een essentieel onderdeel voor een succesvolle invoering van de F-35 bij Defensie. Op Edwards werken inmiddels 35 Nederlanders, waaronder vliegers, technisch medewerkers en ondersteunend personeel.


1.

Meer over...