Debatavond: GeenPeil-referendum over verdrag Oekraïne, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 30 november 2015 19:30 - 22:00
plaats Amsterdam, Amsterdam
locatie Badhuistheater, Boerhaaveplein 28 Toon locatie
aanwezigen J.N. (Niesco) Dubbelboer i, P.J.G. (Paul) Tang i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op 6 april mag Nederland naar de stembus voor het referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne, de Europese Unie (EU) en haar 28 lidstaten gehouden. Voor de afdeling PvdA Amsterdam een goede aanleiding om een debat te organiseren over Europa, Oekraïne en het referendum als democratisch middel in Nederland. Paul Tang is een van de debaters. Het debat is op maandag 30 november in het Badhuistheater (Boerhaaveplein 28) in Amsterdam. De deelnemers aan het debat zijn:

Paul Tang, PvdA Europarlementariër

Arjen Berkvens, directeur Foundation Max van der Stoel

Niesco Dubbelboer, mede-indiender van een initiatiefvoorstel over het houden van een raadplegend referendum

Olexander Horin, ambassadeur van Oekraïne

Tony van der Togt, Oost-Europa expert van Clingendael

Pepijn van Houwelingen, Burgercomité EU

Linda Senden, hoogleraar Europees Recht Universiteit Utrecht

Meer informatie inclusief het aanmeldformulier vind je hier.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...