Wordt Transavia slachtoffer Frans luchtvaartbeleid? Kamervragen PvdA

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op donderdag 5 november 2015, 2:39.

Vragen van de leden Monasch en Mei Li Vos (Beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en de minister van Financiën over de artikelen ‘Ce que veut faire Air France-KLM avec ses deux Transavia (La Tribune, 4 november 2015) en ‘Strijd om Transavia’ (De Telegraaf, 5 november 2015)

1.

Bent u bekend met de artikelen ‘Ce que veut faire Air France-KLM avec ses deux Transavia’ uit ‘La Tribune’ van 4 november 2015 en ‘Strijd om Transavia’ uit ‘De Telegraaf’ van 5 november 2015?

2.

In hoeverre kunt u de berichtgeving uit deze krant bevestigen? Is het samenvoegen van Transavia Holland en Transavia France momenteel onderdeel van de onderhandelingen bij de holding Air France-KLM?

3.

Deelt u de mening dat het van belang is voor de ontwikkeling KLM dat Transavia Holland in de handen van KLM blijft, ook gezien Air-France een meerderheidsaandeel heeft in de holding? Zo ja, waarom wel? Zo nee, waarom niet?

4.

In hoeverre kan Air France de reorganisatieplannen zoals deze voorlagen voor de stakingen bij Air France afwentelen op een eventuele samenvoeging van Transavia Holland en Transavia France?

5.

In hoeverre is deze inzet een gevolg van de uitbreiding van het aandeel van de Franse staat in de holding Air France KLM? Zou u een uitgebreide argumentatie kunnen formuleren bij uw standpunt?