Minister van der Steur bezoekt Verenigde Staten, Washington, D.C. - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 30 maart 2020
kalender

Minister van der Steur bezoekt Verenigde Staten, Washington, D.C.

Lincoln Memorial in Washington
datum 12 november 2015 - 13 november 2015
plaats Washington, D.C., Verenigde Staten
aanwezigen G.A. (Ard) van der Steur†i, V. (Vĕra) JourovŠ†i e.a.

Vandaag begint minister Van der Steur aan een tweedaags werkbezoek aan de Verenigde Staten. De minister voert kennismakingsgesprekken met Amerikaanse autoriteiten op het gebied van contraterrorisme en cyber security. Daarnaast neemt hij als inkomend EU-voorzitter deel aan de reguliere halfjaarlijkse ministeriŽle bijeenkomst tussen de EU en de VS.

Op de eerste dag van zijn bezoek spreekt minister Van der Steur onder meer met minister van Justitie Loretta Lynch en minister Jeh Johnson van Homeland Security. Tijdens deze ontmoetingen wordt onder andere gesproken over de aanpak van cybercriminaliteit, de ontwikkelingen van de terroristische dreiging waar het Westen mee te maken heeft en de maatregelen zoals die bijvoorbeeld in Nederland worden genomen. Daarnaast heeft hij een ontmoeting met Michael Daniel, de cyber security coŲrdinator van president Obama op het Witte Huis. Daarbij wordt gesproken over de stand van zaken en ontwikkelingen in het cyber domein.

Onder voorzitterschap van Luxemburg en de Europese Commissie, neemt minister van der Steur als inkomend Raadsvoorzitter op de tweede dag van zijn bezoek deel aan een ontmoeting tussen de EU en de VS. Tijdens deze reguliere halfjaarlijkse bijeenkomst wordt gesproken over de samenwerking tussen de EU en de VS op het gebied van justitie en binnenlandse zaken.


1.

Meer over...