Verheugd met aantreden Dijksma en Van Dam

Met dank overgenomen van D.M. (Diederik) Samsom i, gepubliceerd op dinsdag 3 november 2015, 13:32.

Namens de Partij van de Arbeid worden vandaag Sharon Dijksma als staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu en Martijn van Dam als staatssecretaris Economische Zaken beëdigd. Ik ben zeer verheugd dat beiden deze belangrijke functies zullen gaan vervullen.

Sharon Dijksma was eerder Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV, en van Economische Zaken in het huidige kabinet. Die brede politieke en bestuurlijke ervaring maakt haar de ideale kandidaat om aan de slag te gaan op het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Martijn van Dam heeft de afgelopen drie jaar als vice-fractievoorzitter belangrijk werk gedaan voor de fractie. Met zijn twaalf jaar ervaring als Tweede Kamerlid is hij de beste kandidaat om de vrijgevallen plek in het kabinet in te nemen.

Ik dank Sharon voor haar baanbrekende werk op het ministerie van Economische Zaken, waar ze nieuw groen profiel gaf aan de landbouw en natuurportefeuille. En ik dank Martijn voor al het werk dat hij voor de fractie verrichtte in een woelige periode. Ik kijk met vreugde uit naar de hernieuwde samenwerking met beide staatssecretarissen.