NOS-Met Het Oog Op Morgen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 29 maart 2020
kalender

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 3 november 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen L.M.L.H.A. (Loek) Hermans i, B. (Boris) van der Ham i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Al 24 jaar lopen CliniClowns ziekenhuizen af om kinderen op te vrolijken, en morgenochtend doen ze dat voor de miljoenste keer. Hanneke Heesels is er bíjna vanaf het eerste uur bij, dus aan haar vragen we: hoe is dat nou, CliniClown zijn?

Op sommige plekken in de wereld is het lastig om je mening te uiten. Gisteren hadden we het over bloggers in Raqqa; vanavond praten we over Bangladesh. Want daar is afgelopen weekend weer een blogger vermoord. Rutte dineert morgen met de premier van Bangladesh en het Humanistisch Verbond vraagt hem om de kwestie aan te snijden. Boris van der Ham vertelt.

Ellen ten Damme is te gast. Ze heeft een nieuw album uit: Alles draait. Met teksten van dichter/schrijver Ilja Leonard Pfeiffer.

Vanaf 1955 kreeg Suriname autonomie, maar zo'n honderd Nederlandse militairen bleven er gelegerd, veelal dienstplichtigen. Over hen gaat het boek De troepenmacht in Suriname. Schrijver Ellen Klinkers en voormalig soldaat Ad van Wingerden zijn te gast.

De Haagse week was gisteren nog maar net op gang en er stapte alweer iemand op. Loek Hermans, VVD-fractievoorzitter in de Senaat, struikelde over een voormalige bijbaan… die van toezichthouder bij thuiszorgbedrijf Meavita. Hermans was een belangrijke VVD-pion, erkend bijbanenstapelaar en ook nog eens groot pleitbezorger van aanpassing van het parlementair stelsel. Joost Vullings verdiepte zich vandaag in het Den Haag zonder Loek Hermans. Wat betekent zijn vertrek?


1.

Meer over...