Looking Ahead from a Historical Perspective’, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 december 2015 15:00
plaats Den Haag
aanwezigen E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin i, B.A. (Beatrice) de Graaf i e.a.
organisatie Europese Beweging Nederland (EBN) i

Donderdag 3 december 2015

Theater Diligentia

Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag | 15.00 uur

Op 3 december 2015 vindt in Theater Diligentia in Den Haag de jaarlijkse WRR lecture plaats. Dit jaar verkent Mark Mazower (Professor of History, Columbia University) de huidige Europese crisis vanuit historisch perspectief met het oog op de toekomst. Hoewel een crisis vaak onopgeloste langetermijnkwesties blootlegt, reikt crisismanagement zelden verder dan de korte termijn. Een historisch perspectief kan beleidsmakers helpen om langere lijnen naar de toekomst te trekken.

Prof. dr. Beatrice de Graaf geeft vervolgens commentaar.

Debat onder leiding van prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.

Lees meer


1.

Europese Beweging Nederland (EBN)

Dit is een zelfstandige en onafhankelijke netwerkorganisatie van burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven, die probeert het maatschappelijk debat over Europa te stimuleren en te organiseren. Daarvoor worden mensen en ideeën bij elkaar gebracht door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, seminars en debatten. De EBN telt een kleine duizend individuele leden en enkele tientallen aangesloten organisaties, waaronder de meeste grote politieke partijen, werkgevers- en werknemersorganisaties en jongerenorganisaties.

De oprichting van de Europese Beweging in 1947 kwam voort uit het ideaal om de relaties tussen landen en volken op het Europese continent na de eerste en tweede wereldoorlog op een radicaal andere manier te organiseren. Nauwe samenwerking tussen de landen moest nieuwe geweldsconflicten voorkomen.

2.

Meer over...