Conferentie zorgcoöperaties (Amersfoort), Maastricht

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 24 november 2015 18:00
plaats Maastricht
locatie De Observant Toon locatie
aanwezigen J.L. (Hans) Spekman i, O.E.Th. (Otwin) van Dijk i, M.J. (Martin) van Rijn i, M. (Menno) Hurenkamp i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op dinsdagavond 24 november organiseert de Partij van de Arbeid in Amersfoort een conferentie voor en over zorgcoöperaties en andere burgerinitiatieven in de zorg met staatssecretaris Martin van Rijn.

Tijdens deze conferentie gaan leden van zorgcoöperaties en andere burgerinitiatieven in de zorg met elkaar in gesprek over de volgende vragen:

  • Waarom ben je jouw zorgcoöperatie gestart?
  • Wat gaat er goed?
  • Tegen welke problemen loop je aan?
  • Welke regelgeving zou je gewijzigd willen zien?

Van Rijn, Tweede Kamerlid Otwin van Dijk en PvdA-voorzitter Hans Spekman zijn aanwezig bij de conferentie en luisteren naar de ervaringen van de deelnemers. Zij willen graag van jou horen waar knelpunten zitten en of er nieuwe/andere regels nodig zijn voor de zorgcoöperaties.

Voor de conferentie proberen we zo veel mogelijk betrokken zorgcoöperaties te bereiken. Je bent van harte uitgenodigd om de uitnodiging door te sturen naar zorgcoöperaties bij jou in de buurt.

De conferentie vindt plaats op dinsdag 24 november en duurt van 18.00-21.00 uur. De conferentie vindt plaats in De Observant in Amersfoort, op loopafstand van het station.

Menno Hurenkamp (Wiardi Beckman Stichting) is dagvoorzitter.

U kunt zich hier aanmelden voor de conferentie: https://nl.surveymonkey.com/r/V796J79

Meer informatie via Naomi Woltring: nwoltring@pvda.nl.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...