Bijeenkomst: Eindejaars Energietop, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 16 november 2015 17:00 - 21:00
plaats Utrecht
organisatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) i

De VNG organiseert 16 november de eindejaars Energietop. Onder leiding van Ed Nijpels (voorzitter SER Borgingscommissie) en Lian Merkx (VNG programma Energie) belichten we de resultaten van 2015 over: openbare verlichting, verduurzaming schoolgebouwen, circulaire economie en verduurzaming huursector.

We kijken samen met u, departementen, SER, en (onder voorbehoud) minister Kamp en andere SER Energieakkoord-partners als netbeheerders en maatschappelijke organisaties terug, maar ook vooral vooruit naar 2016. We bespreken de Energie-ambities van VNG en gemeenten op uitdagende thema’s.

Vervolgens gaat u met een medebestuurders (en partners) concreet aan de slag met de vertaalslag van deze uitdagende thema’s (gelieerd aan de gebouwde omgeving, duurzame energie, mobiliteit en bedrijven) naar concrete lokale projecten. Lokale uitvoering staat immers centraal. Met de uitkomsten bouwen we samen aan de gemeentelijke energieagenda waarmee we in 2016 aan de slag gaan.

Locatie en tijd

Utrecht, (nieuwe) Stadskantoor

17.00-21.00 uur (inclusief diner en borrel)

Doelgroep

Wethouders, burgemeesters en bestuurders die betrokken zijn bij de brede energietransitie in gemeenten, met o.a. duurzaamheid, wonen, ruimtelijke ordening, mobiliteit, financiën of milieu in hun portefeuille.

Kosten

Geen

Aanmelden

via Congres en studiecentrum VNG

Meer informatie

Via Congres en studiecentrum VNG


1.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een belangenorganisatie voor alle Nederlandse gemeenten.

2.

Meer over...