Broodje B lunchbijeenkomst: 'De kracht van verbondenheid': Wat betekent dat in de praktijk als ondernemer in de netwerksamenleving?, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 november 2015 11:00 - 13:00
plaats Den Haag
locatie Bezuidenhoutseweg 12 Toon locatie
aanwezigen J.J.A.M. (Jos) van Gennip i, J.M. (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart i e.a.
organisatie VNO-NCW i

'De kracht van verbondenheid' is de titel van het visiedocument van het Christelijk Sociaal Congres (CSC), waar VNO-NCW lid van is. Het document gaat over (nieuwe) perspectieven in onze netwerksamenleving. Het stuk is bedoeld om de discussie aan te gaan en bouwstenen mee te geven voor de vaststelling van een visie voor het Christelijk Sociaal Congres in de zomer van 2016 (125 jarig jubileum). Wat betekent die 'kracht van verbondenheid' voor de dagelijkse praktijk als ondernemer? Waar staan wij in de netwerksamenleving?

In het christelijk sociaal denken weet men zich verbonden met elkaar en met de wereld en haar problemen. Via een relationele manier van kijken zijn ontwikkelingen op allerlei gebied beter in beeld te brengen (o.a. economie, zorg, onderwijs, ecologie). Het betekent een feitelijke onderlinge verbondenheid en samenwerking. De kracht van verbondenheid biedt nieuw perspectief op de samenleving, de staat en de markt. Dan komt veranderkracht op gang. De vraag is dan welke perspectieven wij zien -vanuit de invalshoek van ondernemers- in onze netwerksamenleving anno 2015? Welke samenwerking is nodig tussen bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden? Welke veranderkracht komt op gang of vinden wij wenselijk?

Hoe kijkt u daar tegenaan? We bespreken het visiedocument én gaan in op de praktijk.

Het visiedocument is te lezen via www.christelijksociaalcongres.nl

 

Programma:

 

11.00 uur

ontvangst met koffie

 

11.30 uur

opening

 

Teun Hardjono, hoogleraar kwaliteitsmanagement Erasmus Universiteit en directeur CSR academy

 

11.35 uur

Inleidingen:

  • Jos van Gennip, voorzitter Visie-commissie Christelijk Sociaal Congres 2016
  • Marja van Bijsterveldt, voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven en directeur-bestuurder van het Ronald Mc Donald Kinderfonds
 

Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en discussie.

 

13.00 uur

buffetlunch

Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden.

U bent van harte welkom.


Inhoudsopgave

  1. VNO-NCW
  2. Meer over...

1.

VNO-NCW

VNO-NCW is de belangenorganisatie voor ondernemers in Nederland.

VNO-NCW behartigt in deze hoedanigheid de belangen van bedrijven uit alle sectoren richting Den Haag en Brussel. Deze belangenbehartiging richt zich met name op het in stand houden van het ondernemersklimaat in Nederland, en op het creëeren van een sterke Nederlandse economie. VNO-NCW is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...