Klimaatcafé met Bas Eickhout over de klimaattop in Parijs, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 29 oktober 2015 20:30
plaats Amsterdam
aanwezigen B. (Bas) Eickhout i, L. (Laura) Bromet i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Op donderdag 29 oktober komt Bas Eickhout naar Amsterdam om in gesprek te gaan met jou over zijn werk in Brussel, klimaat en de klimaattop in Parijs (COP21).

Klimaatverandering staat met de Klimaattop in Parijs eind dit jaar weer hoog op de politieke agenda. Bas Eickhout komt vertellen over laatste stand van zaken; wat staat er in Parijs op het spel, hoe werkt zo'n klimaattop eigenlijk en wat is de rol van Europa? Ook op lokaal niveau wordt er volop gewerkt aan oplossingen. Pauline Westendorp is initiatiefnemer en coördinator van energiecoöperatie 'Wij Krijgen Kippen'. Ze vertelt wat er allemaal mogelijk is om lokaal schone energie op te wekken. Raadslid Jasper Groen uit Amsterdam en Laura Bromet, Wethouder duurzaamheid in Waterland, gaan in gesprek over de rol van de lokale politiek. De presentatie is in handen van Rogier Elshout.

20:00 Inloop

20:30 Gesprek met Pauline Westendorp, Jasper Groen (raadslid GroenLinks Amsterdam) en Laura Bromet (wethouder GroenLinks Waterland) over lokale klimaatinitiatieven

21:15 Gesprek met Bas Eickhout over wat de inzet is voor de komende klimaattop

22:15 Borrel in de foyer

Meld je aan voor deze avond via onderstaand formulier of via Facebook: https://www.facebook.com/events/1042229039160779/


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...