Werkconferentie: 'Een arbeidsmarkt voor iedereen' (Utrecht)

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 31 oktober 2015 14:00 - 17:00
plaats Utrecht
locatie Prinses Christinalaan 1 Toon locatie
aanwezigen G.Ch.F.M. (Staf) Depla i, A.P.W. (Ad) Melkert i, J.L. (Hans) Spekman i, A. (Arjan) Vliegenthart i, M. (Monika) Sie Dhian Ho, J.W.M. (John) Kerstens i, M. (Menno) Hurenkamp i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Share: Facebook Twitter LinkedIn

Op zaterdag 31 oktober organiseert de Wiardi Beckman Stichting, in samenwerking met het Centrum voor Lokaal Bestuur, de conferentie ‘Een arbeidsmarkt voor iedereen’, met bijdragen van onder anderen Frank Vandenbroucke, Ad Melkert, Staf Depla, Arjan Vliegenthart, John Kerstens, Monika Sie Dhian Ho en Hans Spekman.

Deelnemers aan de conferentie kunnen een van de vier workshops kiezen:

  • 1. 
    De vernieuwing van de sociale werkvoorziening: do’s & don’ts.

Met een inleiding van Bas van Drooge (DZB Leiden) en Auke Blaauwbroek (PvdA Tilburg) over hun ervaringen uit de praktijk.

  • 2. 
    125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking: hoe gaat het in de praktijk en wat kunnen gemeenten doen?

Hans Spigt (aanjager voor de banenafspraak voor de overheid) en wethouder Agnes Schaap uit Wijchen geven een voorzet voor de discussie.

  • 3. 
    Nieuw werk maken, hoe doen we dat?

Deelnemers aan de discussie zijn onder anderen John Kerstens, Frank Vandenbroucke en Ad Melkert.

  • 4. 
    Wat zijn de kansen voor nieuw sociaal ondernemerschap en nieuwe vormen van lokaal MVO?

Met bijdragen van Yuri Starrenburg (projectleider sociaal ondernemen Eindhoven en voorzitter van de Stichting Prestatieladder Socialer ondernemen), Staf Depla (wethouder Eindhoven), Marko Bos (directeur economische zaken van de SER) en Bert Otten (fellow WBS).

Aanmelden

Kom ook en discussieer mee. Aanmelden kan bij Mathijs Plukaard (mplukaard@wbs.nl).

Datum: 31 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Locatie: The Colour Kitchen (Prinses Christinalaan 1, Utrecht).


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...