Vluchtkoffer vol vragen, Barneveld

Barneveld, centrum
datum 9 oktober 2015 19:45
plaats Barneveld
aanwezigen T. (Tunahan) Kuzu i, D.J.H. (Diederik) van Dijk i e.a.
organisatie Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP) i

SGP-jongeren Apeldoorn e.o. organiseert samen met de landelijke SGP-jongeren en de afdelingen van Barneveld en Nunspeet op deo volente 9 oktober een debatavond over het vluchtelingenvraagstuk. Zo wil de SGP-jongeren een maatschappelijk debat ontketenen en tot praktische oplossingen komen. Iedereen is van harte welkom om met onderstaande politici in debat te gaan en een oplossing aan te dragen.

Met elkaar in debat gaan SGP Eerste Kamerlid Diederik van Dijk en DENK Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (voormalig PvdA-lid). Deze politici zullen vanuit hun eigen optiek hun visie delen over het vluchtelingenvraagstuk. Of dat dan wel rechts- of linksom tot de beste oplossing kan leiden. In het debat zullen we daarachter komen.

Verder is Sylvester Bhatti aanwezig. Hij is een christen die in 1999 zijn vaderland Pakistan moest ontvluchten, omdat daar geen leven meer mogelijk was voor hem als christen. Hij zal een persoonlijk verhaal houden over het vluchteling zijn. Tegenwoordig zet hij zich samen met anderen vanuit Nederland in voor christelijke vluchtelingen die Europa binnenkomen.

De SGP berichtte in de media: van gemeenten die concreet worden benaderd, christelijk of niet-christelijk, verwacht de SGP dat ze serieus in kaart brengen welke mogelijkheden er zijn. Daarbij mag de draagkracht onder de bevolking zeker een rol spelen en ook de vraag of er in de nabijheid al een asielzoekerscentrum is gevestigd.

De politieke beweging DENK geeft aan: Nederland is van oudsher een immigratieland, omdat Nederland al vrij vroeg bekend stond om zijn tolerantie en vrijheid. De laatste jaren neemt de tolerantie en vrijheid af. Omdat (politieke) haatzaaiers alleen de verschillen tussen de mensen benadrukken waardoor er verwijdering tussen de mensen ontstaat in plaats van verbinding. Een zorgelijke ontwikkeling die wij blijven bestrijden.

De debatavond is in de aula van het Van Lodesteincollege in Barneveld, Lunterseweg 94. De toegang is geheel gratis, iedereen is van harte welkom. De avond begint om 19.45 uur en wordt afgesloten met een hapje en een drankje.


1.

Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

De SGP is een behoudende christelijke (reformatorische) partij aan de rechterkant van het politieke spectrum, die strikt volgens Bijbelse normen politiek wil bedrijven. Politiek leider van de SGP is Chris Stoffer i. De partij werd opgericht op 24 april 1918 en is daarmee de oudste nog bestaande partij van Nederland.

2.

Meer over...