Young & United: actie tegen jeugdloon, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 28 mei 2020
kalender

Young & United: actie tegen jeugdloon, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 10 oktober 2015 11:30 - 13:00
plaats Amsterdam
locatie Beursplein Toon locatie
aanwezigen S. (Sadet) Karabulut i, L.G.J. (Linda) Voortman i, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Linda Voortman spreekt rond 12.30 uur op het plein voor de Stopera (Amstelzijde).

Verzamelen om 11.00 uur op het Beursplein.

Honderdduizenden jonge volwassenen werken in ons land voor een jeugdloon. Uit onderzoek onder ruim 10.000 jongeren blijkt het mediane loon met zo’n 4,97 euro per uur- ver onder het volwassen minimumloon- te liggen. Slechts 15% van hen is in staat om een zelfstandig leven te leiden. Je bent

volwassen, je mag trouwen, stemmen en gekozen worden, je betaalt volle prijzen in de winkel, maar als je werkt, krijg je slechts een half loontje. Je bouwt aan schulden in plaats van een zelfstandig leven.

Onder het motto “Geef minister Asscher het laatste zetje” organiseert Young & United op zaterdag10 oktober een bijeenkomst in Amsterdam met honderden ervaringsdeskundigen.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 haalde de SP, eveneens als in 2010, vijftien zetels. In 2006 was dat aantal nog 25. De SP maakt deel uit van de oppositie. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...