Young & United: actie tegen jeugdloon, Amsterdam

datum 10 oktober 2015 11:30 - 13:00
plaats Amsterdam
locatie Beursplein Toon locatie
aanwezigen S. (Sadet) Karabulut i, L.G.J. (Linda) Voortman i, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Linda Voortman spreekt rond 12.30 uur op het plein voor de Stopera (Amstelzijde).

Verzamelen om 11.00 uur op het Beursplein.

Honderdduizenden jonge volwassenen werken in ons land voor een jeugdloon. Uit onderzoek onder ruim 10.000 jongeren blijkt het mediane loon met zo’n 4,97 euro per uur- ver onder het volwassen minimumloon- te liggen. Slechts 15% van hen is in staat om een zelfstandig leven te leiden. Je bent

volwassen, je mag trouwen, stemmen en gekozen worden, je betaalt volle prijzen in de winkel, maar als je werkt, krijg je slechts een half loontje. Je bouwt aan schulden in plaats van een zelfstandig leven.

Onder het motto “Geef minister Asscher het laatste zetje” organiseert Young & United op zaterdag10 oktober een bijeenkomst in Amsterdam met honderden ervaringsdeskundigen.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...