WGK006427NL - Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB)
Uitvoeringsbesluit Wwft 2018
Pre-dossier

 

Het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 strekt tot implementatie van de vierde EU anti-witwasrichtlijn (Richtlijn (EU) 2015/849) en tot het geven van uitvoering aan de Verordening betreffende bij geldovermakingen te voegen informatie (Verordening (EU) 2015/847). In het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 is onder meer een uitwerking van de begrippen ‘uiteindelijk belanghebbende’ en ‘politiek prominent persoon’ opgenomen. Ook voorziet het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 in wijzigingen in de indicatoren voor het melden van ongebruikelijke transacties bij de Financiële inlichtingen eenheid. Daarnaast regelt het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 de hoogte van de bestuurlijke boetes die de toezichthoudende autoriteiten die op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) zijn aangewezen, kunnen opleggen.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Besluit, houdende nadere regels met betrekking tot uiteindelijk belanghebbenden en politiek prominente personen, het vaststellen van indicatoren voor het melden van ongebruikelijke transacties en tot wijziging van enige andere besluiten in verband met de implementatie van de vierde anti-witwasrichtlijn en de verordening betreffende bij geldovermakingen te voegen informatie (Uitvoeringsbesluit Wwft 2018)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.