Hellingproef: Vluchtelingencrisis of bestuurscrisis?, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 15 oktober 2015 19:00
plaats Utrecht, Nijmegen
locatie Landelijk Bureau GroenLinks Toon locatie
aanwezigen M.H.A. (Tineke) Strik i e.a.
organisatie Bureau de Helling

Tineke Strik, fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer en expert op het gebied van migratierecht, verzorgt een lezing naar aanleiding van de actuele vluchtelingencrisis.

De lezing zit vol! Wie zich nog aanmeldt komt op de wachtlijst te staan. Ben je aangemeld maar kun je toch niet naar de lezing komen? Meld je dan alsjeblieft even af via hellingproef@groenlinks.nl

Tineke zet zich als Eerste Kamerlid al jaren in voor een beter vluchtelingenbeleid, onder meer via de Raad van Europa, waar ze sinds 2011 rapporteur is van het onderzoek naar de ramp op zee tussen Libië en Italië met zeker duizend Noord-Afrikaanse bootvluchtelingen. Tegelijkertijd is ze als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze onderzoek doet naar de totstandkoming van Europees asiel- en migratiebeleid en de effecten daarvan op het nationale beleid van lidstaten.

De lezing zal een empirische, wetenschappelijk onderbouwde reflectie op deze problematiek zijn, en daarmee een waardevolle achtergrond vormen bij de verhitte publieke en politieke discussie omtrent de toestroom van vluchtelingen. Na afloop van de lezing is er ruim de tijd voor de zaal om met Tineke in gesprek te gaan en haar vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Inloop vanaf 19:00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden: mailtje naar hellingproef@groenlinks.nl

Hellingproef is het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks. Hellingproef organiseert inhoudelijke, interactieve en originele activiteiten en biedt een netwerk aan studenten en starters die geïnteresseerd zijn in wetenschap, politiek en ideologie. Bij deze avond zijn ook geïnteresseerden die geen lid zijn van GroenLinks en/of Hellingproef zijn van harte welkom. Hetzelfde geldt voor mensen die niet jong in jaren, maar wel jong van geest zijn.


1.

Meer over...