Linda Voortman bij FNV actie Red de Zorg, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 16 oktober 2019
kalender
datum 12 september 2015 12:00
plaats Amsterdam
locatie 1012 LJ Damrak Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) i

Dit kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Dit kan niet. Daarom organiseert de FNV op 12 september de grote Red de Zorgdemonstratie in Amsterdam. Actie start om 12.00 uur op het Damrak van Amsterdam (verzamelen vanaf 11.00 uur).


1.

Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) is de grootste werknemersvereniging van Nederland. Zij is in 1982 ontstaan uit een fusie van het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) en het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV).

In feite bestaat de FNV uit vijftien zelfstandige vakbonden, die werkzaam zijn in bijna alle sectoren van onze maatschappij. Deze FNV-bonden werken samen in de vakcentrale. De vakcentrale FNV coördineert en regelt zaken die boven de afzonderlijke bedrijfstakken uitstijgen.

2.

Meer over...