Onderwijssymposium, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 oktober 2015 10:00 - 17:00
plaats Rotterdam
locatie Erasmiaans Gymnasium Toon locatie
aanwezigen A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan i, J.P. (Joris) Backer i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Erasmiaans Gymnasium, Wytemaweg 25, Rotterdam

De thema-afdeling Onderwijs&Wetenschap van D66 en de Jonge Democraten organiseren op zaterdag 3 oktober 2015 de derde editie van het Onderwijssymposium. U bent van harte uitgenodigd mee te denken, te praten en te leren over het onderwijs van de toekomst en de toekomst van het onderwijs! Vanuit de vraagstelling ‘Van wie is de school?’ komt het hele Nederlandse onderwijs gedurende deze dag aan bod. Sprekers als wetenschapper Jelle Jolles, voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen en D66-Eerste Kamerleden Alexander Rinnooy Kan en Joris Backer leiden de dag in. Vervolgens kunt u het onderwijs vanuit allerlei perspectieven aanschouwen: als leerling, als student, als wetenschapper, als manager, als werkgever of als politicus. U heeft een keuze uit 9 workshops. Deze workshops hebben allen een eigen karakter, worden kleinschalig georganiseerd, zijn interactief en worden begeleid door experts in het aansluitende vakgebied. Kortom, een dag met interessante sprekers en interactieve workshops over alles wat met onderwijs te maken heeft. Komt u ook?

Het symposium wordt georganiseerd in het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Zowel D66/JD- leden als niet-leden zijn van harte welkom om deel te nemen! Meer informatie, het volledige programma en een link naar de inschrijvingen kunt u vinden op www.onderwijssymposium.nl


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...