Demonstratie We zijn het MEGAzat, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 2 juli 2020
kalender

Demonstratie We zijn het MEGAzat, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 augustus 2015 13:00
plaats Den Haag
aanwezigen H.J. (Rik) Grashoff i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Demonstreer mee tegen de intensieve veehouderij en de gevolgen die de industrie heeft voor dieren, de volksgezondheid, het klimaat en de wereldvoedselverdeling.

Nederland telt 120 miljoen dieren: zie jij ze weleens? Nergens houden we meer dieren per hectare landbouwgrond dan in Nederland. Vele van deze 120 miljoen landbouwdieren staan in megastallen. Dieren in een megastal komen nooit buiten, kunnen niet wroeten en zien (vrijwel) geen daglicht. Staarten worden zonder verdoving afgeknipt en hoektanden ingekort. Deze manier van veeteelt heeft weinig meer met landbouw te maken.

Veehouderij zorgt wereldwijd voor grote problemen. De veehouderij in Nederland zorgt voor een mestoverschot, luchtvervuiling, stank, problemen met de volksgezondheid én megastallen tasten ons landschap aan. Wereldwijd draagt de veehouderij voor 20 procent bij aan de uitstoot van broeikasgassen. De grootschalige teelt van veevoer legt bovendien een groot beslag op landbouwgrond. Zo is de sojateelt verantwoordelijk voor de kap van regenwoud, uitputting van de bodem, vervuiling door landbouwgif en landroof.

We zijn het MEGAzat! En jij? Terwijl de gevolgen voor mens, dier en milieu steeds duidelijker worden, wordt de vee-industrie alleen maar groter. Maak jij je ook zorgen over de verindustrialisering van de veehouderij met steeds grotere stallen, meer dierenleed, antibioticaresistente bacteriën en vervuiling van het milieu? Kom dan 29 augustus naar het Malieveld in Den Haag. Laat weten dat jij het ook MEGAzat bent! Tweede Kamerlid Rik Grashoff zal namens GroenLinks het woord voeren op het podium.

Meer informatie op www.wezijnhetmegazat.nl


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks i is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver i. Partijvoorzitter is Katinka Eikelenboom.

De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP).

2.

Meer over...