Haagsch college: Masterclass Geopolitiek door Rob de Wijk, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 november 2015
plaats Den Haag
locatie Campus Toon locatie
aanwezigen R. (Rob) de Wijk i e.a.
organisatie The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) i

Dit najaar organiseert de Haagsche Nieuws Academie een reeks van drie avonden over de internationale strijd om de macht. Rob de Wijk verzorgt deze masterclasses.

Over de plannen van Poetin, over de opkomende Chinezen, de machtsstrijd in het Midden Oosten en de vraag of het Westen in verval is.

Lees hier meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden.


1.

The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)

Deze organisatie houdt zich bezig met strategisch onderzoek op het gebied van vrede en veiligheid. Het HCSS geeft advies op het gebied van internationale en nationale defensie- en veiligheidsvraagstukken aan de overheid, internationale instituties en het bedrijfsleven. De organisatie werkt veel samen met politieke en ambtelijke besluitvormers en het hogere management van bedrijven. Het HCSC is in 2007 opgericht als onafhankelijke denktank, maar is gelieerd aan TNO.

Het onderzoek van het HCSS kenmerkt zich door onafhankelijkheid, een multidisciplinaire benadering, specialistische kennis en heeft een strategische oriëntatie. Het onderzoek richt zich met name op internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, conflictbeheersing, defensietransformatie en terrorisme. De organisatie combineert haar brede, conceptuele kennis met de kennis van TNO op het gebied van technologie en kwalitatieve en kwantitatieve methoden. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in de vorm van (beleids) aanbevelingen, strategische verkenningen en scenarioanalyses.

2.

Meer over...