Begin van de herfst, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 21 september 2015 20:00
plaats Amsterdam
locatie Da Costakade 102 Toon locatie
aanwezigen B. (Boris) van der Ham i e.a.
organisatie De Nieuwe Liefde i

Bestel het passe-partout en ontvang 1 programma gratis!

Jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor de wisseling van de seizoenen. In de drukte van de stad één uur stilstaan bij wat je belangrijk vindt.

Ga zitten en laat je raken! En na afloop is de bar open.

Diederik van Vleuten

sprekers

De toespraak wordt gehouden door musicus en cabaretier Diederik van Vleuten, over het belang van herinneringen.

Er wordt gelezen door Lotje van Lunteren en Francis Broekhuijsen.

het koor

Mouna Gouman Borgesius, Bodil de la Parra, Ricky Koole, Nadja Hüpscher, Susanne Blokhuis, Margreet Kooistra, Maaike Martens, Roel van Dalen, Ruud Houweling, Stijn van Dalen, Paul R. Disbergen, David Vos, Ilse Warringa, Sybren van Doesem, Femke Mostert, Anke Kuypers, Geert Docter, Sandra Verhagen, Pien Hansen, Margo Dames, Rosa Schogt, Kirsten Berkx.

Dirigente: Maartje Meijer.

Muziek door: Amir Swaab op piano, Sietse van Gorkom op viool en Andy Valkenburg op contrabas

over de dienst voor ongelovigen

Elk seizoen organiseert actrice en theatermaakster Ricky Koole met een groep betrokkenen belangeloos een 'dienst voor ongelovigen'. Met een inspirerende preek door een bekende spreker - eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham, Arjen Lubach en Désanne van Brederode te gast. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit Kyteman Orchestra.

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:

'Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar het gaat uiteindelijk altijd over God, over het geloof, of over de oplossing vinden in het hiernamaals. En aangezien ik niet geloof of, als ik geloof, dan in alles, vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles waar ik in geloof. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovigen naar hartenlust kunt meezingen. En ook gelovigen kunnen dat volgens mij prima.'

voorverkoop: €10 | deurprijs: €11 | duur: 1,5 uur | geen pauze | niet gestreamd | naborrel in serre


1.

De Nieuwe Liefde

Stichting De Nieuwe Liefde organiseert publieke programma's over religie, cultuur en maatschappij. Daarnaast is ruimte voor poëzie, muziek en theater en wordt een tijdschrift uitgegeven, Roodkoper. De stichting beheert en verspreidt tevens het werk van dichter en theoloog Huub Oosterhuis, initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting.

2.

Meer over...