Den Haag

Met dank overgenomen van B.Ch. (Bart) de Liefde i, gepubliceerd op woensdag 24 juni 2015, 13:43.

Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Bart de Liefde

Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen.

Ik woon met veel plezier met mijn gezin in Den Haag. Het is een prachtige diverse stad, met zowel een grootstedelijk karakter als de warme deken van het dorpse. Den Haag kent vele gezichten. Het sjieke Benoordenhout, het moderne Beatrixkwartier, het beschutte Scheveningen en de levendige Schildersbuurt.

Den Haag maakt de laatste jaren een enorme inhaalslag. Zo is de skyline ontzettend veranderd door de hoogbouw van verschillende ministeries, ook de Boulevard in Scheveningen is opgeknapt en de buurt rond de twee stations zitten in metamorfose.

Ik vind het prachtig om te zien hoe de stad telkens veranderd. Tussen 2006 en 2010 was ik gemeenteraadslid voor de VVD-fractie in de gemeente Den Haag. Daar heb ik zelf mee kunnen maken hoe het is om grote infrastructurele veranderingen in gang te zetten. Viaducten, straten en gebouwen waar de gemeenteraad in mijn tijd een besluit over heeft genomen voelen nog steeds als 'mijn project'. Geweldig om zoiets tastbaars aan de stad waarin je woont mee te realiseren.

Ook nu ik in de Tweede Kamer werk voel ik me nog sterk verbonden met de VVD-fractie van de gemeente Den Haag. Ik houd de ontwikkelingen goed in de gaten, en zij mij.