Uitnodiging Symposium "De Nationale Politie op Koers, Hoe Nu Verder?", Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Uitnodiging

De Nationale Politie ligt op koers. Er zijn grote stappen gezet en ook in de komende periode zal er hard gewerkt worden aan de verdere vormgeving van de Nationale Politie. Dit gebeurt terwijl de veiligheidssituatie in Nederland steeds complexer wordt. Hierbij is goede en nauwe samenwerking tussen bestuurders, politici en andere partners in de veiligheidsketen van groot belang. Reden genoeg voor VVD Tweede Kamerlid Ockje Tellegen om alle VVD’ers werkzaam op het gebied van openbare orde en veiligheid uit te nodigen voor een symposium om met elkaar van gedachten te wisselen over dit thema. Onder voorzitterschap van Frits Huffnagel zal gesproken worden over de huidige veiligheidssituatie in Nederland en de ontwikkelingen binnen de Nationale Politie.

Programma

Presentatie door Frits Huffnagel

13:30-14:00 Inloop

14:00-14:15 Opening door Ockje Tellegen, VVD Tweede Kamerlid

14:15-14:45 Ruud Bik, plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie

14:45-15:00 Pascale Bruinen, officier van justitie, columnist en schrijfster

15:00-15:30 Pauze

15:30-16:00 Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie

16:00-16:30 Annemarie Jorritsma, (oud) burgemeester van Almere

16:30-17:00 Afsluiting & Borrel

Praktische informatie

Graag nodigen wij u uit voor dit VVD mini-symposium op vrijdag 11 september 2015 vanaf 14:00 tot 17:00 uur in de voormalige Rooksalon naast de Oude Zaal in de Tweede Kamer. U kunt zich opgeven door een email te sturen met uw naam en contactgegevens naar secretariaat.tellegen@tweedekamer.nl. Bijgevoegd vindt u een routebeschrijving en nadere informatie over het bezoekersbeleid van de Tweede Kamer. Wij vragen u om uw legitimatie en een kopie van deze uitnodiging mee te nemen.

Locatie: Rooksalon, Tweede Kamer, Den Haag

Datum: 11 september 2015

Tijd: 14:00-17:00

Tot slot: Indien u andere VVD’ers kent die werkzaam zijn op het gebied van de openbare orde en veiligheid vragen wij u om deze uitnodiging ook bij hen onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie, zie de bijlage.

Bijlagen (1)


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...