Provincie Utrecht subsidieerde Handboek Asbest. Alle subsidies over 2011

Met dank overgenomen van R.G.J. (René) Dercksen i, gepubliceerd op dinsdag 2 oktober 2012, 9:55.

Al sinds het aantreden in de Provinciale Staten in Utrecht pleit de PVV-fractie voor meer transparantie van het bestuur van de provincie. Daarbij hoort een openbaar register voor alle verstrekte subsidies. Ondanks dat al die verzoeken als sympathiek zijn beoordeeld, heeft Gedeputeerde Staten nog steeds niet gehandeld. Te druk waarschijnlijk om samen met de “cultuurscout” (subsidie € 28.000,00) nog meer activiteiten te zoeken die gesubsidieerd kunnen worden. Dus ook dit jaar biedt de PVV-fractie de burger weer inzage in alle verstrekte subsidies over 2011.

Uiteraard staan er ook dit jaar weer nuttige zaken onder. Zo wordt bijvoorbeeld de jeugdzorg gefinancierd. Maar het kost weinig moeite om subsidies te vinden waar de PVV-fractie snel vanaf zou willen:

Neem de “workshop KIEK. Fotografeer je eigen tradities”, “zingen in de klas”. Verder wordt de milieubeweging gesponsord, kreeg Jacqueline Cramer voor haar “centrum voor duurzaamheid en aarde” meer dan een half miljoen, maar ging er ook provinciaal belastinggeld naar de polsstokbond en een polsstokvereniging. Kerntaken iemand?

"Landschapsuitjes met ambachten", "credits for carbon care", ontelbare theatervoorstelling die klaarblijkelijk te weinig publiek trekken en zo gaat het nog wel even door.

Maar het kan altijd nog hilarischer. De Provincie financierde het handboek asbest. Welke asbesttaken zijn er? Waar liggen welke taken in de organisatie? Welke verbeterpunten pakken wij wanneer op?In het handboek worden de procedures beschreven die horen bij die diverse taken. Nuttig. Maar was het niet de Provincie zelf die alle ARBO-regels aan de laars lapte in het oude provinciehuis dat vol zat met asbest?? http://www.pvv-utrecht.nl/index.php/component/content/article/9-rene-dercksen/551-asbest-in-provinciehuis-zeer-zorgelijk.html De provincie overtrad de ARBO-wet. Kosten voor sanering? Die liggen uiteraard weer op het bordje van de belastingbetaler. Verbazingwekkend genoeg werd de PVV-motie die dat beleid afkeurde door geen enkele partij gesteund. Wie het begrijpt mag het zeggen.