WGK000853NL - wetsvoorstel
Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen
Pre-dossier

 

Dit wetsvoorstel strekt tot herziening van de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen (met uitzondering van die in het jeugdstrafrecht). Het gaat hierbij om de tenuitvoerlegging van geldstraffen, schadevergoedings- en ontnemingsmaatregelen, vrijheidsbenemende sancties, justitiële voorwaarden (voorwaardelijke straffen en voorwaardelijke invrijheidstelling) en taakstraffen. Algemene regelingen die medebepalend zijn voor een voorspoedige tenuitvoerlegging, zoals de betekeningsvoorschriften, maken eveneens onderdeel uit van het wetgevingstraject.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van het Wetboek van Strafrecht, het Wetboek van Strafvordering en enige andere wetten in verband met een herziening van de wettelijke regeling van de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen (Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.