WGK003529NL - wetsvoorstel
Invoeringswet vereenvoudiging en digitalisering procesrecht
Pre-dossier

 

In het regeerakkoord is opgenomen dat het civiele proces vergaand wordt vereenvoudigd en gedigitaliseerd en dat het onderscheid tussen verzoekschrift en dagvaarding kan vervallen en dat digitaal procederen in het bestuursrecht mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast heeft het ministerie samen met de Raad voor de rechtspraak twee programma’s Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) om te komen tot een zoveel mogelijk geüniformeerde gerechtelijke procedure voor het burgerlijk recht en het bestuursrecht. In dit kader wordt een aantal wetsvoorstellen voorbereid die ertoe strekken deze herziening van het procesrecht tot stand te brengen. Bij dit wetsvoorstel is een invoeringswet noodzakelijk. De wijzigingen zullen ook gevolgen hebben voor andere onderdelen van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en voor andere wetgeving. Verder zal de invoeringswet overgangsbepalingen bevatten en de inwerkingtreding van het nieuwe procesrecht regelen.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Aanpassing van wetten in verband met de invoering van de Wet tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Algemene wet bestuursrecht in verband met vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht en van de Wet tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering in verband met vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht in hoger beroep en cassatie (Invoeringswet vereenvoudiging en digitalisering procesrecht)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.