NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 11 juni 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen B.O. (Boris) Dittrich i, K.G. (Kathleen) Ferrier i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

De Senaat in Duitsland stemt morgen over het voorstel om het huwelijk "voor iedereen" open te stellen. Met andere woorden, ook voor homo's. De verwachting is dat de senatoren vóór gaan stemmen, maar het staat ook al vast dat hetzelfde plan zal stranden in de Bondsdag. Waar komt dat door en wat zegt dat over de Duitse tolerantie tegenover homo's? Dat vragen we aan Boris Dittrich, pleitbezorger van LGTB-rechten voor Human Right Watch, met standplaats Berlijn.

Morgen viert de Waddenvereniging haar 50-jarig jubileum op Terschelling.De vereniging dankt zijn bestaan aan Kees Wevers, die in 1965 als 16-jarige jongen uit Kortenhoef inzag dat de Waddenzee beschermd moest worden. Wevers is vanavond te gast, samen met schrijver Kester Freriks die morgen ter gelegenheid van het jubileum een boek presenteert: "De kleuren van het wad".

Examenkandidaten hebben vandaag met spanning gewacht op het telefoontje van school. Geslaagd of niet? In China worden deze dagen ook examens afgenomen. Het Gaokao-examen, hét toelatingsexamen voor de universiteit.De uitslag daarvan is allesbepalend voor de rest van je leven. Kathleen Ferrier, oud Tweede Kamerlid voor het CDA maar tegenwoordig docent aan een universiteit in Hongkong, weet er alles van.


1.

Meer over...