De rol van religie - met Boris van der Ham, Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 24 juni 2015 19:30
plaats Nijmegen
aanwezigen B. (Boris) van der Ham i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

De 4 Heeren St. Annastraat 259, 6525 GR Nijmegen

Afgelopen jaren hebben we bij verschillende geloofshuizen een kijkje genomen en hebben we ons verdiept in de verschillende religieuze stromingen die er in Nederland zijn. Zo zijn we al in een synagoge, een katholieke en een protestantse kerk en in een moskee geweest. We weten nu wat deze verschillende geloofsovertuigingen inhouden, maar wat zou de rol van geloof moeten zijn in onze samenleving?

Het Humanistisch Verbond is een organisatie die hier een uitgesproken mening over heeft. Dit is een vereniging voor mensen die zich humanist voelen. Hierbij staat de mens en de menselijke ontwikkeling centraal. Maar wat is het Humanistisch verbond precies? Hoe kijken zij aan tegen het geloof? Wat voor rol moet het geloof in onze samenleving spelen? En in de politiek? Op deze vragen zal de voorzitter van het Humanistisch Verbond en oud Tweede Kamerlid Boris van der Ham proberen een antwoord te geven. Het zal een leuke en gezellige avond worden waar we in discussie zullen gaan met Boris van der Ham over de rol en invloed van religie en hoe het Humanistisch Verbond hier tegenaan kijkt. Kom dus allemaal even langs! De inloop zal om 19:30 uur zijn en om 20:00 uur zullen we beginnen.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...