Erik Ziengs reikt Drentse Jong-ondernemersprijs uit

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op zaterdag 23 mei 2015, 2:06.

Op dinsdag 19 mei reikte Erik Ziengs de eerste Young Business Award uit. Dat is een wedstrijd voor jonge ondernemers en start-ups. Met als doel het ondernemersklimaat voor startende ondernemers in Drenthe te verbeteren. Dat gebeurde na afloop van een zinderende finale die werd gehouden in het JenS-voetbalstadion van FC Emmen. De winnaar was Harry de Jonge van BioBoxx.

Bioboxx is een duurzame oplossing voor organisch afval. Het is een goed alternatief voor de groene container. Gebruikers werken in een schone omgeving en het afval is makkelijk in te zamelen. Het afval wordt vervolgens verwerkt tot warmte en elektriciteit. In totaal deden 26 bedrijven mee. Zes van hen haalden de finale. Zij werden voorafgaand aan de finale begeleid door een team van professionals.

De 3 initiatiefnemers – Roy Rocks, Stef Brandsema en Niels Palmers – zijn een jaar geleden met dit initiatief gestart. Zij zijn oud-studenten aan de Stenden Hogeschool en zelf jonge ondernemers. Zij vinden dat Drenthe alles in huis heeft om toonaangevend te zijn op het gebied van start-ups.

Vanuit de Stichting Young Business Award willen zij een vruchtbare voedingsbodem voor de start-ups creëren. Met als doel starters door te laten groeien naar de potentiële werkgevers van morgen. Het is voor de tweede keer dat de prijs is uitgereikt. De organisatie wil volgend jaar voorrondes door heel Drenthe houden. Nu waren die alleen in Emmen.

De uiteindelijke winnaar van de Young Business Award krijgt naast de onderscheiding ook volop publiciteit en een uitgebreid prijzenpakket. Bestaande uit een cheque van € 5.000,- en een aantal advies-uren, te besteden bij een van de aangesloten partners. Want YBA werkt nauw samen met partners zoals de Gemeente Emmen, FC Emmen, Kamer van Koophandel en bedrijven zoals de NAM, Adbeco Accountants, Get ID Internet & Marketing, Rabobank, SunOil en Go2Payroll.