Nationale Wetenschapsagenda: 'Science-for-Competitiveness'

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

Graag nodigen MKB-Nederland en VNO-NCW u - mede namens het ministerie van Economische Zaken, NWO, TO2 en Vereniging Hogescholen - van harte uit voor de conferentie 'Science-for-Competitiveness' op woensdagmiddag 17 juni 2015 in Fokker Terminal (Den Haag).

Deze conferentie maakt deel uit van het traject van de Nationale Wetenschapsagenda. Op www.wetenschapsagenda.nl heeft iedereen in Nederland de gelegenheid gehad om tot 1 mei zijn of haar vragen aan de wetenschap te stellen. Tijdens de bijeenkomst nemen we de vragen die zijn ingediend op de site onder de noemer 'concurrentiekracht' onder de loep en willen we deze bespreken met een brede variëteit aan partijen.

  • Welke wetenschapsvragen dragen bij aan het concurrerend vermogen van Nederland? 
  • Waar dient de wetenschap zich op te richten met het oog op nieuwe economische kansen en versterken onze economische positie? 
  • En hoe verhoudt dit zich tot maatschappelijke uitdagingen?

Met uw inbreng tijdens de conferentie Science-for-Competitiveness helpt u antwoorden op die vragen te vinden.

Programma

Tijdens de conferentie van 17 juni zullen ingediende wetenschapsvragen gericht op het versterken van de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven worden geclusterd en verrijkt op basis van vooral economische relevantie. Tijdens de conferentie zullen we actieve werkvormen hanteren, zodat alle aanwezigen daadwerkelijk meepraten. We hopen hierdoor de betekenis van de wetenschapsagenda voor een bedrijfsleven dat mondiaal concurrerend kan werken aan de uitdagingen van de toekomst te vergroten.

Vanaf 12.45 is het mogelijk om u te laten registreren en gebruik te maken van een lunch. Gedurende de middag is er volop gelegenheid om de ingediende vragen met alle deelnemers te bespreken.

12.45 Inloop en registratie (inclusief lunch)

13.45 Welkom door dagvoorzitter en opening door Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland)

14:00 Toelichting Nationale Wetenschapsagenda door co-voorzitters Alexander Rinnooy Kan en Beatrice de Graaf

14.15 Toelichting dagvoorzitter op werkwijze

14.30 Speech minister Kamp (Economische Zaken)

14:40 Parallelsessie I

16:00 Pauze

16:30 Parallelsessie II

17:45 Panelgesprek o.l.v. dagvoorzitter

18:15 Afsluiting en aansluitend borrel

Doel conferentie

Alle deelnemers aan deze conferentie gaan op deze dag - in twee rondes - actief en resultaatgericht met elkaar in gesprek. Tijdens de conferentie is de opdracht ingediende wetenschapsvragen gericht op het versterken van de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven gezamenlijk te clusteren en te verrijken op basis van economische en maatschappelijke relevantie.

Iedereen actief

Hoe kunnen we meer dan driehonderd deelnemers tegelijkertijd spreken?

Dat bereiken we door parallelsessiegroepen van maximaal 40 deelnemers samen te stellen, welke worden onderverdeeld in 5 discussiegroepen. Iedere parallelsessiegroep ontfermt zich over de vragen die vallen onder een van de zeven conferentiethema’s.

Iedereen gehoord

Alle parallelsessies staan onder begeleiding van twee, inhoudelijke covoorzitters. Zij zorgen ervoor dat iedere deelnemer vrijuit kan praten en meedenken. De inbreng van iedere deelnemer is op deze dag even belangrijk! Wij geven de werksessies zodanig vorm dat alle deelnemers actief hun inbreng kunnen geven.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Uit alle aanmeldingen maken wij een selectie. Gezien de beperkte capaciteit streven we naar een goede afspiegeling van inbreng per aandachtsgebied. U ontvangt van ons een bevestigingsbericht per e-mail zodra u bent geselecteerd. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

Ten slotte wijzen wij u graag op de mogelijkheid om u eveneens aan te melden voor de conferentie 'Science for Science' en 'Wetenschap en Maatschappij in gesprek' van dinsdag 16 juni respectievelijk donderdag 18 juni a.s., eveneens in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda. Zie hiervoor de website. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thomas Grosfeld (tel: 070-349 04 15 of via e-mail) of Nick van de Sande (tel: 070-349 04 16, of via e-mail).

Voor een uitgebreide toelichting op de Nationale Wetenschapsagenda, kijk hier.

Conferentie Nationale Wetenschapsagenda: 'Science-for-Competitiveness'

Datum: woensdag 17-06-2015 van 12:15 tot 18:00

Locatie: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Kosten: Deelname is kosteloos. Wij zien uw aanmelding wel graag tegemoet


1.

MKB-Nederland (MKB)

MKB-Nederland is de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

MKB-Nederland behartigt in deze hoedanigheid de belangen van de leden in Nederlandse en Europese politieke besluitvorming. Daarnaast organiseert MKB-Nederland informatie- en netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. MKB-Nederland is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...