COM-avond: aanpak zware criminaliteit

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 26 mei 2015 20:00 - 22:00
plaats Meer informatie volgt spoedig.
aanwezigen J.M. (Jan) Paternotte i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Meer informatie volgt spoedig.

Dinsdagavond 26 mei organiseert de nieuw opgerichte Commissie Justitie haar eerste discussieavond. De avond zal gaan over de aanpak van zware en georganiseerde criminaliteit in Amsterdam.

Georganiseerde criminaliteit in Amsterdam is de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest. De liquidatiegolf, de Top600 en de zogenoemde "Mocromaffia" hebben menig krantenkoppen weten te halen. De eerste twee maanden van 2015 telt de stad al vier liquidaties. Zelfs zeer recent vond in Amsterdam-Osdorp de laatste aanslag plaats. Is Amsterdam criminaliteit wel de baas? Moet de recherche meer bevoegdheden krijgen? Hoe kunnen we zware criminaliteit een halt toeroepen?

Sprekers deze avond zijn tot nu toe:

  • Jan Paternotte (fractievoorzitter D66 Amsterdam) - Hans Oppe (tot voor kort officier van justitie voor de afdeling zware criminaliteit bij het OM Amsterdam)
  • Ellen Singe (regiodirecteur Reclassering Nederland regio Noord-West).

Daarnaast komt er nog iemand vanuit de politiek.

Het belooft een interessante en spraakmakende avond te worden. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom om over dit onderwerp mee te praten!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...