NOS-Met Het Oog Op Morgen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 5 augustus 2020
kalender

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 15 mei 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen M.M. (Madeleine) van Toorenburg i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Voor wie Madeleine van Toorenburg nog niet kent, dat gaat veranderen. Want ze is voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Fyra die maandag begint met de verhoren naar het debacle. De snelle spoorverbinding met België zou Nederland 7 á 8 miljard gaan kosten. De teller staat nu al op 11 miljard en telt nog door want de spoorbaan kampt met verzakkingen. Van Toorenburg is te gast: heeft zij de messen al geslepen?

Dagblad Trouw kwam een paar maanden geleden onder vuur nadat bleek dat een reeks artikelen uit de krant over de Schilderswijk niet op feiten maar op verzinsels van de verslaggever waren gebaseerd. De wijk werd als Sharia-driehoek neergezet. Vandaag kwam de krant met een bijlage geheel gewijd aan de Schilderswijk. Hoofdredacteur Cees van der Laan vertelt over de motieven om dat te doen. Voorzitter Ismet Bingul van bewonersorganisatie De Paraplu reageert.

In de rubriek Het Instrument vertelt Karin Bloemen vanavond álles over haar stem. Hoe zorgt ze ervoor dat haar stem in goede conditie blijft, hoe denkt ze over haar eigen stem en hoe lang kan haar stem nog mee?


1.

Meer over...