Grootkruis Orde van Verdienste voor Hans van Baalen

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 22 april 2015, 16:36.

Op 15 april 2015 werd aan de heer Johannes Cornelis (Hans) van Baalen (VVD), lid van het Europees Parlement, het Grootkruis in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland verleend wegens zijn bijzondere verdiensten voor de Duits-Nederlandse betrekkingen.

Met deze onderscheiding wordt de jarenlange buitengewone inzet van de heer Van Baalen voor de bevordering en intensivering van de Duits-Nederlandse betrekkingen op politiek, maar ook economisch en sociaal vlak gewaardeerd.

De heer Van Baalen was vroeger lid van het Nederlandse parlement (Tweede Kamer) en daar onder andere medeoprichter van de parlementaire Contactgroep Duitsland. Hij is tevens medeoprichter van de Duits-Nederlandse coördinatiegroep van de liberale fractie in het Europees Parlement.

Ook wordt de heer Van Baalen geëerd voor zijn inzet als president van de Liberale Internationale, vooral voor zijn succesvolle samenwerking met de aan de FDP gelieerde Friedrich Naumann Stichting ter bevordering van de structurele samenwerking met de landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Voor zijn intensieve interesse voor Duitsland en zijn bijzondere inzet voor ons land heeft de president van de Bondsrepubliek Duitsland hem nu deze hoge onderscheiding verleend.

Zie ook: Duitsland eert VVD-Europarlementariër Hans van Baalen