Brief regering; Reactie op verzoek om een kabinetsreactie op de initiatiefnota van de leden Mulder en Omtzigt inzake late betalingen: “Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis” - Initiatiefnota van de leden Agnes Mulder en Omtzigt over late betalingen: “Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis”

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 34172 - Initiatiefnota over late betalingen: “Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis”.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Initiatiefnota van de leden Agnes Mulder en Omtzigt over late betalingen: “Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis”; Brief regering; Reactie op verzoek om een kabinetsreactie op de initiatiefnota van de leden Mulder en Omtzigt inzake late betalingen: “Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis”
Document­datum 29-04-2015
Publicatie­datum 29-04-2015
Nummer KST341723
Kenmerk 34172, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 172 Initiatiefnota van de leden Agnes Mulder en Omtzigt over late betalingen: «Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis»

Nr. 3 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 april 2015

De vaste commissie voor Economische Zaken heeft gevraagd om een kabinetsreactie op de initiatiefnota van de leden Mulder en Omtzigt inzake late betalingen: «Leverancierskrediet na 2 maanden niet langer gratis»(Kamerstuk 34 172, nr. 2). Zoals ik uw Kamer per brief van 11 maart heb laten weten, heeft het bedrijfsleven in gesprekken met het Ministerie van Economische Zaken aangegeven op dit moment vooral behoefte te hebben aan meer data over de problematiek van betalingstermijnen en graag te zien dat er een onderzoek naar de problematiek wordt gedaan (Kamerstuk 22 112, nr. 1948). In deze brief alsook in het Algemeen Overleg Ondernemen en Gastvrijheidseconomie van 1 april jl. heb ik aangegeven dat ik een onderzoek laat doen naar de oorzaken, aard en de omvang van de problematiek, alvorens met eventuele oplossingen te komen. Tijdens dat Algemeen Overleg heb ik toegezegd de uitkomsten van het onderzoek met mijn reactie daarop voor de begrotingshandeling aan de Tweede Kamer te zenden. Gezien de inhoudelijke samenhang tussen dit onderzoek en de initiatiefnota van de leden Mulder en Omtzigt, zal ik de reactie op het onderzoek en op de initiatiefnota gezamenlijk behandelen en uw Kamer daarover, zoals toegezegd, voor de begrotingsbehandeling informeren.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.