Kwestie-Voortman uit de wereld na gesprek met Van Miltenburg

vrijdag 17 april 2015, 17:12

DEN HAAG (PDC i) - Na een tweede gesprek van GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman i en Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg i is de kwestie bijgelegd rond het lekken van informatie over de benoeming van de Nationale ombudsman. Dat lieten zij in een schriftelijke verklaring weten. Beiden hebben geen twijfel over elkaars goede bedoelingen.

Op woensdag liet de Kamervoorzitter al weten dat de aangifte vanwege de gelekte informatie niet specifiek gericht was tegen het GroenLinks-Tweede Kamerlid. Het ging om een algemene aangifte. Dat de Rijksrecherche Voortman aan een onderzoek onderwierp was een beslissing van die instantie. 

In het presidium was woensdag langdurig over de zaak gesproken, nadat Voortman een groot aantal vragen had gesteld over de gang van zaken. Het presidium liet na afloop van dat beraad weten te betreuren dat Voortman door de affaire reputatieschade opliep. Van Miltenburg erkent nu dat zij te weinig oog heeft gehad voor de moeilijke positie waarin Voortman was gebracht.

Bron: ANP