Plasterk opent werkconferentie Agenda Stad, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 12 augustus 2020
kalender

Plasterk opent werkconferentie Agenda Stad, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 15 april 2015
plaats Utrecht
locatie De Fabrique Toon locatie
aanwezigen J.H.C. (Jan) van Zanen i, R.H.A. (Ronald) Plasterk i, E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.

Minister Plasterk i van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opent woensdag 15 april de werkconferentie over Agenda Stad. Agenda Stad is een initiatief van het kabinet om de Nederlandse steden als groeimotor van de economie zo goed mogelijk te benutten. Leidende thema’s zijn economie, leefbaarheid, innovatie en bestuurlijke slagkracht.

De conferentie sluit een periode af waarin met allerlei betrokkenen vraagstukken, ambities en initiatieven zijn verzameld om steden en stedelijke regio’s te versterken. Tijdens de conferentie worden de resultaten gepresenteerd en wordt een eerste stap gezet naar concrete afspraken voor het vervolg, bijvoorbeeld in de vorm van city deals.

Tevens lanceert minister Plasterk de challenge ‘Stad van de toekomst’. De challenge is een competitie voor overheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke initiatieven om met innovatieve oplossingen voor de stad te komen. De winnaars krijgen ondersteuning bij de uitvoering van hun voorstellen. De challenge is een samenwerking tussen Agenda Stad en de Innovatie Estafette en loopt tot april 2016.

Tijdens de conferentie zal de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan i als voorzitter van de denktank Agenda Stad het lange termijnperspectief voor de stad presenteren. De denktank is een groep bestuurders, ondernemers en wetenschappers die zich op verzoek van de minister hebben gebogen over de vraag wat nodig is voor de stad van de toekomst.


1.

Meer over...