In gesprek met Ahmed Marcouch, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 13 april 2015 20:00
plaats Utrecht
locatie Grand Café Lebowski Toon locatie
aanwezigen A. (Ahmed) Marcouch i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Ahmed Marcouch vertegenwoordigt de PvdA als Tweede Kamerlid. Hij werd bekend als portefeuillehouder en stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart en verwierf hier de bijnaam 'Sheriff van Slotervaart'. Op 9 juni 2010 werd hij tijdens de Tweede Kamerverkiezingen verkozen tot parlementslid. Hij is lid van de commissies Binnenlandse Zaken; Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Sociale Zaken en Werkgelegenheid; en Veiligheid en Justitie.

Vanavond zal hij spreken over zijn rol als volksvertegenwoordiger en zijn ervaringen met het liberalisme van de VVD. Eveneens gaan we het hebben over zijn bijdrage aan een discours betreffende integratie, de rol van de PvdA in de coalitie en de recente afsplitsing binnen de PvdA.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...